Gasdelar och gasmunstycken till spisen

Gasmunstycken och gasdelar till spisen är viktiga för en optimal och säker gasförbränning vid matlagning. Vårt utbud av gasmunstycken och gasdelar är av hög kvalitet och kompatibla med olika spismodeller. Uppnå exakt och effektiv gasreglering för att uppnå perfekta matlagningsresultat

Sortera efter

Storlek

Typ

Fabrikat

12 av 67 produkter
Läs in fler produkter

Generell information om gasmunstycken

Varning: Utbyte av munstycken måste utföras av auktoriserade gasinstallatörer. Efter utbyte av munstycken måste skyltbrickan bytas ut mot en tydlig skyltbricka som anger vilken gasapparaten är inställd för. Efter utbyte av munstycken måste apparatens minimalflamma justeras. Hur detta görs beskrivs i apparatens manual.

Gasmunstycken bestämmer effekten för varje brännare och är anpassade till det tryck som apparaten är ansluten till. Det finns tre olika gastyper i Danmark.

  • Flaskgas G30 (28-30 mbar): Flaskgas för hushållsbruk. (Den gula gasflaskan)
  • Naturgas G20 (20 mbar)
  • Stadsgas G110–120 (8 mbar)
  • Vilken gastyp, och därmed vilka gasmunstycken som är monterade, framgår av apparatens märkskylt.

De enskilda gasmunstyckena kan ha olika former från apparat till apparat, men de vanligaste är av typen WS7 som används i de flesta gasapparater för hushållsbruk.
Alla munstycken har en monteringstråd på M6x0,75 mm. Det innebär att gängan har en diameter på 6 mm med en stigning på 0,75 mm.

Vilka munstycken ska jag välja?

 De nödvändiga munstyckesstorlekarna anges i apparatens manual. Munstyckesstorlekarna anges för alla tre gastyper: Flaskgas, Naturgas och Stadsgas.
Munstyckesstorlekarna anges i millimeter och representerar borrningen i munstycket (det lilla hålet i mitten). Till exempel, munstycke 0,98 indikerar att hålet i munstycket har en diameter på 0,98 mm.
Munstyckesstorleken är alltid angiven på munstycket med en liten stämpel.
Om du inte har manualen kan du kontakta Vitvarordelar.se på support@vitvarordelar.se - Kom ihåg att ange apparattyp och modellnummer, så kommer vi att försöka hitta de munstycken som passar just din apparat.

KOM IHÅG: Efter att ha bytt munstycken måste apparatens minimiflamma justeras. Hur detta görs beskrivs i apparatens bruksanvisning.