Filter till Nilan ventilationssystem

Nilan är en dansk tillverkare av lösningar för ventilation och är ett populärt val bland konsumenterna. Nilan arbetar också med återvinning och uppvärmning med fokus på energibesparing. Vi erbjuder ett brett utbud av filter till deras anläggningar, som du enkelt kan hitta här på sidan om du känner till ditt modellnamn.

Vilken typ av filter till Nilan behöver du?

Vilket filter du behöver till din Nilan-ventilationssystem beror främst på vilken modell du har installerad i ditt hem. Du kan hitta den informationen på själva anläggningen eller i användarhandboken. Därefter kan du hitta modellen i vår översikt eller ange namn eller modellnummer i sökfältet högst upp på sidan.

För de flesta Nilan-anläggningar behöver du filter av typen filtermattor. Det finns också några modeller som använder panelfilter, men filtermattorna är de vanligaste. Det är denna typ du hittar hos oss.

Standardfiltren är märkta med G4, vilket indikerar att det är ett grovfilter. Deras huvudsyfte är att hålla din ventilationsanläggning fri från damm, och de kan normalt placeras både i in- och utsug. G4-filtren fångar de större, synliga dammpartiklarna men inte mindre partiklar som pollen. För dessa behöver du ett F7-filter, vilket du kan läsa mer om nedan.

Välj en pollenfilter till din Nilan om det finns allergier i hushållet.

Där det standardfilteret G4 kallas grovfilter, kallas ett F7-filter ett finfilter. Med denna typ av filter till din Nilan-ventilationssystem kan du fånga upp mycket små pollenpartiklar och även fånga upp över 55 % av partiklarna i storleken som finns i bilavgaser.

Om du lider av allergier och hösnuva kan det vara en bra idé att använda pollenfiltren året runt. Om behovet inte är lika stort kan du göra som många andra och bara använda de fina Nilan-filtrarna under sommarhalvåret. Ett pollenfilter bör bytas ut ungefär var sjätte månad och passar därför bra för en säsong. På Vitvarordelar.se kan du för många Nilan-modeller köpa pollenfilter separat eller välja en paketlösning med både standard- och pollenfilter.

Vad händer om du inte byter filter i din Nilan-anläggning?

Om du glömmer att byta filter i ditt ventilationsanläggning kan det få olika negativa konsekvenser. Du kan till exempel uppleva att:

  • Inomhusklimatet försämras eftersom anläggningen täpps till och inte fungerar som avsett.
  • Din ventilationsanläggning överbelastas och behöver extra mycket energi – och därmed ström – för att fungera.
  • Anläggningen slutligen går sönder på grund av den ökade belastningen från de igensatta filtren.


Det lönar sig alltså att ta tillverkarens rekommendation på allvar och komma ihåg att byta filter var 3-4:e månad. Ett bra tips är alltid att ha nästa Nilan-filter i lager, så att du inte behöver skaffa ett nytt filter först utan kan byta det direkt.

Hur ofta behöver du byta ditt Nilan-filter?

Oavsett om du har ett ventilationssystem med eller utan värmepump bör filtret bytas regelbundet för att säkerställa att anläggningen fungerar som den ska och att luften renas tillräckligt. Som en tumregel bör ett filter till Nilan-anläggningen bytas var 3-4:e månad, vilket gäller för de flesta filter till ventilationsanläggningar.

Köp ditt filter till Nilan hos Vitvarordelar.se

Vi är stolta över att erbjuda ett brett utbud av filter till Nilan så att du kan hitta exakt den typ du behöver. Om just ditt filter av någon anledning inte finns i vårt sortiment är du välkommen att kontakta oss - då kommer vi att försöka skaffa det åt dig. Du är självklart också välkommen att höra av dig om du har andra frågor eller behöver vägledning. Skicka ett mejl till support@vitvarordelar.se. Vi ser fram emot att hjälpa dig.

Ledande inom Nilan

Hos Vitvarordelar.se är vårt mål att vara ledande experter och återförsäljare av filter till Nilan ventilationssystem. Vi erbjuder ett stort urval av högeffektiva kvalitetsfilter så att du kan vara säker på att få rätt filter till din Nilan ventilationssystem.

Vi har ett brett sortiment av filter från ledande tillverkare, så att du kan vara säker på att få endast de bästa filtren. Våra filter är designade för att fånga damm, hår, fjäll, pollen, rök och lukt, så att du kan vara säker på att få optimal luftkvalitet.

Vi förstår vikten av att få filtret snabbt så att du kan få din ventilation att fungera igen. Därför erbjuder vi snabb leverans, så att du kan få ditt nya filter levererat direkt till dörren inom några dagar.

Vi är stolta över att erbjuda våra kunder prisgaranti. Vi är övertygade om att vi har de bästa priserna på filter till ventilationssystem, och om du hittar ett bättre erbjudande någon annanstans, matchar vi priset.

Så om du letar efter ett nytt filter till ditt ventilationssystem, är Vitvarordelar.se platsen för dig. Med vår prisgaranti, stora urval och snabba leveranser kan du vara säker på att få rätt filter till det bästa priset.