Värmeelement till diskmaskin.

Din diskmaskin har uppgiften att värma vattnet till rätt temperatur och sedan skölja ditt porslin så att smuts och fläckar försvinner och bakterier dör. På vissa diskmaskiner används värmeelementet också under den avslutande torkningsprocessen.

Om vattnet inte blir varmt eller om disken inte blir torr som vanligt, beror det oftast på ett defekt värmeelement

Sortera efter

Fabrikat

12 av 30 produkter
Läs in fler produkter

Värmeelementstyper - diskmaskiner

I en diskmaskin kan det finnas tre typer värmeelement när vi talar om de kända spiralförformade värmeelementen - de synliga och de "osynliga".

De äldre diskmaskinerna har oftast de synliga värmeelementen, medan de nyare modellerna har värmeelementen monterade mer osynligt.
Dessutom finns det så kallade genomströmningsvärmeelementet, som är den senaste innovationen. Nästan alla nya diskmaskiner använder genomströmningsvärmeelement. Det kännetecknas av att vattnet passerar genom en rörbana som är lindad runt ett värmeelement (värmeväxlare) som är placerat nära avloppspumpen i diskmaskinen.

Om du är osäker på vilken typ din maskin använder, hjälper vi dig gärna att ta reda på det.
Vi har tillgång till tekniska ritningar och kan på så sätt se alla reservdelar för din diskmaskin.

Byt värmelementet på din diskmaskin själv och spara pengar

Om din diskmaskin har ett defekt värmelement är maskinen inte mycket värd. Men genom att byta värmeelementet själv kan du på ett kostnadseffektivt sätt göra din diskmaskin så bra som ny och undvika att behöva investera i en ny. Du sparar alltså både pengar och förlänger diskmaskinens livslängd!

För att ta reda på vilket värmelement som är defekt i en diskmaskin behöver du använda ett mätinstrument som kallas för megger för att mäta vilket av elementen som är defekt. Sedan kan du beställa värmelementet från oss och sedan är du redo.

Observera! Värmelement i diskmaskiner kan vara lite svåra att byta, eftersom de ofta är svårtillgängliga jämfört med värmelement i andra vitvaror. Genomströmningsvärmelement är oftast de svåraste att byta själv. Men om du är händig och har lite handlag kan det enkelt göras.

Hitta rätt värmeelement för din diskmaskin

Som du kanske vet finns det många olika typer av diskmaskiner, vilket innebär att det finns lika många olika värmeelement. Du kan alltså inte bara montera en universell värmare. Du måste veta exakt vilken typ av diskmaskin du har att göra med för att få rätt värmeelement. Dessutom, som nämnts ovan, måste du veta om det är en vanlig värmare eller ett genomströmningsvärmeelement.

Du måste veta märket, tillverkaren, till exempel AEG, Bosch, Siemens, Electrolux, osv. Dessutom måste du känna till modellnumret, till exempel FAVORIT 40370u (alltid en kombination av bokstäver och siffror).

Alla vitvaror har en typskylt där du hittar den här informationen. Typskylten på en diskmaskin hittar du på luckans kant - en vit etikett med massor av text och siffror.

Kontrollera din apparat och försäkra dig om att du kan utföra utbytet själv innan du köper reservdelen