Glas till spisar och ugnar

Få din ugn eller spis i full funktion igen med en ny glaslåda! Vi erbjuder ett stort utbud av glaslådor till alla typer av spisar och ugnar. Kontakta kundtjänst om du behöver hjälp med att hitta rätt till din modell.

Sortera efter

Fabrikat

Ugns lampa
Ugns lampa

Ugns lampa

Varenummer:

9283
276,00 kr

Förväntad leverans 4 till 6 arbetsdagar

12 av 44 produkter
Läs in fler produkter

Byte av ugnslucka och ugnsluckglas

I alla ugnar finns en lucka med flera lager glas, som du kan titta igenom och hålla koll på bakverken när du bakar. Om framsidan på luckan eller ett av de andra glaslagren går sönder blir ugnen otät, ytan blir mycket het och naturligtvis inte särskilt snygg att titta på. Om detta händer betyder det inte nödvändigtvis att du behöver en helt ny ugn. Om du är någorlunda händig kan du själv byta ugnsluckan. Du behöver bara beställa reservdelarna online, och redan dagen efter är du redo att "göra-det-själv".

I de flesta ugnsluckor finns det 2-4 glas, ytterst, mellerst och innerst - ju fler glas som är monterade, desto bättre isolering mot en brännhet yta på ugnsluckans framsida. Om ugnsluckan är trasig bör du byta den så snart som möjligt, eftersom en brännhet ugn inte är önskvärd, särskilt i familjer med små barn som tycker det är spännande att röra vid glaset och titta genom ugnsluckan när ugnen är igång, och eftersom ett trasigt glas ökar ugnens energiförbrukning betydligt.

Som nämnts är det relativt enkelt att byta ugnsluckan eller ugnsluckglaset själv. Du behöver bara ta bort den vid två gångjärn, ta av den gamla ugnsluckan och montera luckan med det nya glaset - sedan är ugnen klar igen. Ta gärna en bild innan du monterar ner ugnsluckan så att du har den som referens eller om du blir osäker under arbetets gång.