Dörrar till spis och ugn

Dörrar till spisar och ugnar är viktiga reservdelar som säkerställer en säker och problemfri användning av din apparat. Ersätt din skadade eller slitna dörr för att återställa funktionaliteten och utseendet på din spis eller ugn.

Sortera efter

Fabrikat

Ugnsdörr komplett
Ugnsdörr komplett

Ugnsdörr komplett

Varenummer:

10931
472,00 kr
I lager - levereras inom 2-3 arbetsdagar
12 av 24 produkter
Läs in fler produkter

Byte av ugnslucka och ugnsglas

 I alla ugnar finns det en lucka med flera lager glas, som du kan titta igenom för att hålla koll på godsakerna när du bakar. Om detta går sönder blir ugnen otät, ytan blir mycket varm och självklart inte särskilt trevlig att titta på. Om detta händer behöver det inte innebära att du måste köpa en helt ny ugn. Om du är bara något händig kan du ge dig i kast med projektet "byte av ugnslucka själv". Du behöver bara beställa reservdelarna online, och redan nästa dag är du redo att göra det själv.

I de flesta ugnsluckor finns det 2-4 glas, yttre, mellersta och inre - ju fler glas som är monterade, desto mer isolerar de mot en het yta på ugnsluckans utsida. Om ugnsluckan är trasig är det brådskande att byta den, eftersom en het ugn inte är önskvärd, särskilt i familjer med små barn som tycker det är spännande att röra vid glaset och titta igenom ugnsluckan när ugnen är igång. Dessutom ökar ugnens energiförbrukning avsevärt när glaset är trasigt.

Som nämnts är det relativt enkelt att byta ugnslucka eller ugnsglas själv. Du behöver bara ta bort den gamla ugnsluckan vid de två gångjärnen, ta bort den gamla ugnsluckan och montera den nya - och ugnen är klar igen. Ta gärna en bild innan du börjar demonteringen så har du något att jämföra med om du skulle bli osäker under processen