Filter till Danfoss ventilationssystemventilationsanlæg

Danfoss är känt för sin avancerade teknologi och energieffektiva ventilationssystem som själva reglerar ventilationen och säkerställer jämn luft i hemmet. Vi har ett brett utbud av filter till Danfoss-system. Hitta rätt filter till ditt system genom att känna till ditt modellnamn eller modellnummer.

Vilket Danfoss-filter ska du välja?

För att välja rätt filter till ditt Danfoss-ventilationssystem måste du först och främst veta vilken modell som är installerad i ditt hem. Det kan du se på själva systemet eller i användarmanualen. Därefter kan du hitta modellen här på sidan eller använda vår sökfunktion högst upp, då kommer du direkt till de rätta filtren.

När du har hittat de Danfoss-filter som passar din ventilation behöver du bara bestämma vilken typ av filter du vill ha. Här erbjuder vi två typer:

Standardfilter
Pollenfilter.

Standardfilter – G4

När du behöver använda ett standardfilter kan du också stöta på namnen planfilter och grovfilter. De kallas också för G4-filter. Ett standardfilter kan ha olika utformningar som till exempel filtermattor och panelfilter – det påverkar hur du ska placera dem i ditt system – men filtreringsgraden är densamma. De är utformade för att fånga upp dammpartiklar som är tillräckligt stora för att synas med blotta ögat. Ett standardfilter kan monteras både i intaget och utblåset

Pollenfilter – F7

Om du behöver fånga upp ännu mindre partiklar, till exempel på grund av allergier i hemmet, bör du använda ett pollenfilter, som också kallas F7-filter. Vissa väljer att använda ett pollenfilter under sommarhalvåret när det finns fler partiklar i luften, men om några av hemmets invånare har svår pollenallergi rekommenderar vi att du använder filtren året runt. Ett pollenfilter för Danfoss är utformat att användas i intaget, eftersom det är där luften utifrån filtreras innan den släpps in i hemmet.

Hur ofta bör du byta ditt filter till Danfoss?

 När det gäller frekvensen av filterbyten är riktlinjerna mycket tydliga. Ett vanligt standardfilter bör bytas var tredje månad, medan pollenfilter kan sitta i systemet i cirka sex månader.

Och det är inte bara något vi säger. Det kan faktiskt ha oönskade konsekvenser för ditt ventilationsanlägg och inomhusklimatet i ditt hem om du inte byter filtret regelbundet. Du riskerar bland annat att:

  • få en ohälsosam inomhusmiljö i ditt hem eftersom en dammig ventilation inte fungerar lika effektivt som en med nytt filter.
  • din elräkning ökar eftersom anläggningen behöver använda mer energi för att utföra sitt arbete när filtret är igensatt.
  • din ventilationsanläggning tar skada eller går sönder eftersom den överansträngs av att vara helt igensatt.


Det kan därför vara lönsamt att byta Danfoss-filter regelbundet. Köp gärna i förväg så att du har för till exempel ett år och inte behöver skaffa nya först när du behöver dem. Om du är orolig för att glömma när filtret ska bytas kan många ventilationssystem ställas in för att ge dig en påminnelse när det är dags igen.

Köp dina filter till Danfoss hos Vitvarordelar.se

 God service är högst upp på vår lista, och därför erbjuder vi både snabb leverans och kompetent rådgivning. Beställ dina filter idag och få dem inom 1-2 arbetsdagar – eller kontakta vår kundservice om du har frågor eller behöver rådgivning. Du kanskicka mail till support@vitvarordelar.se, så återkommer vi snabbt.

Ledande inom Danfoss

 På Vitvarordelar.se är vårt mål att vara ledande experter och återförsäljare av filter till Danfoss ventilationssystem. Vi erbjuder ett stort urval av kvalitetsfilter med hög effektivitet så att du kan vara säker på att få rätt filter till ditt Danfoss ventilationssystem.

Vi har ett brett utbud av filter från ledande tillverkare, så att du kan vara säker på att få bara de bästa filtren. Våra filter är utformade för att fånga upp damm, hår, fjäll, pollen, rök och lukt, så att du kan vara säker på att få optimal luftkvalitet.

Vi förstår vikten av att få filtret snabbt så att du kan få din ventilation igång igen. Därför erbjuder vi snabb leverans så att du kan få ditt nya filter levererat direkt till dörren inom några dagar.

Vi är stolta över att erbjuda våra kunder prisgaranti. Vi är övertygade om att vi har de bästa priserna på filter till ventilationssystem, och om du hittar ett bättre erbjudande någon annanstans, matchar vi priset.

Så om du letar efter ett nytt filter till ditt ventilationssystem är Reservedele.nu platsen för dig. Med vår prisgaranti, stora utbud och snabba leverans kan du vara säker på att få rätt filter till det bästa priset.