Låspackningar och tätlist för tvättmaskin

Låspackningar och tätlist är essentiella delar av din tvättmaskin, då de håller vattnet och fukten inne i maskinen och skyddar mot läckage. Om du behöver byta ut låspackningen eller tätlisten på din tvättmaskin kan du hitta rätt produkt för din modell här. Köp kvalitetsdelar till din tvättmaskin och undvik problem i framtiden.

Sortera efter

Fabrikat

12 av 95 produkter
Läs in fler produkter

Byte av dörrpackning / luckpackning / dörtätning på tvättmaskin

Tiden det tar att byta luckpackningen varierar mycket från tvättmaskin till tvättmaskin. Men om du avsätter ungefär en timme borde det vara realistiskt.

Det är oftast en bra idé att ha hjälp av en annan person när den nya dörrpackningen ska monteras, så att den hålls på plats och inte riskerar att lossna mitt i monteringsprocessen.

När du ska ta bort den gamla dörrpackningen måste du först lossa de två klämmorna som håller packningen på plats. Den ena klämman finns vanligtvis på utsidan (dock inte på alla modeller), det är den du ser när luckan är öppen, den andra är monterad på insidan av tvättkaret. Du bör börja med att ta bort den yttre klämman. Den kännetecknas av att den är tillverkad av metall och hålls ihop av en fjäder i botten.

Var försiktig när du lossar den så att den inte går sönder eller expanderar för mycket. När detta är gjort kan du dra packningen in i trumman så att du kommer åt den inre klämman. Beroende på vilken typ av maskin du har kan du nu ta bort den inre klämman och dra sedan försiktigt av packningen. Det finns vissa maskiner där det är nödvändigt att först ta bort topplocket för att kunna montera den nya dörrpackningen.

TIPS! Det finns oftast lite vatten kvar i botten av packningen, torka bort detta vatten efter varje tvätt, det kommer att förlänga livslängden på den nya packningen avsevärt.

Förutom dörrpackningar säljer vi också tätningar till tvättmaskiner.