Dörrpackningar och tätlist till kylskåp och frys

Håll ditt kylskåp och frys i toppskick med vårt urval av dörrpackningar och tätlist. Våra reservdelar är perfekta för att ersätta slitna eller skadade tätlist och säkerställa optimal isolering

Sortera efter

Fabrikat

12 av 29 produkter
Läs in fler produkter

Tätning/packning till kylskåp/kyl & frys

När man pratar om tätning för kylskåp, frysar och kyl- och frysskåp används många termer, inklusive tätlist, dörrpackning, lågepakning, karmlist, kantlist, dörmembran, membran, gummilist med mera. I den följande texten kommer vi att använda olika ord växelvis. Men oavsett vilken term du använder, har vi det förmodligen i lager, annars kan vi beställa det.

Vad är en tätlist/packning?

En tätlist är tillverkad antingen av gummi/silikon, plast eller polyeten. Dess uppgift är att skapa ett vakuum mellan dörren och kanten så att kylskåpet och frysen hålls helt tätt. Det är viktigt att en dörrpackning är 100% intakt för att hålla dörren helt tät. Om den inte är det sjunker temperaturen, bakterier kan utvecklas och strömförbrukningen ökar. Det är därför viktigt att se till att gummilisterna på dina vitvaror är intakta eftersom det kan bli dyrt på mat- och elräkningen.

Hur upptäcker jag att tätlisten är defekt?

Ett sätt att testa om tätlisten är defekt är att ta ett pappersark och placera det i kanten av kylskåpsdörren. Om det stannar fast är tätlisten troligen i gott skick. Du kan också stänga kyl- eller frysdörren bestämt. Om den öppnar sig lätt kan tätlisten vara slapp och defekt.

Du kan också märka det om till exempel mjölken plötsligt inte är tillräckligt kall eller om frysen plötsligt bildar is med stora isklumpar längs kanterna av frysen.

Kan man byta tätlist/dörrpackning själv?

På både kylskåp och kyl/frys hittar du en komplett lista per dörr som du själv kan byta, men det kan vara utmanande om du inte har gjort det tidigare - så vi rekommenderar en fackman. På de flesta nya hushållsapparater är tätlisten fastskummad tillsammans med dörren, så på dessa modeller kan du inte byta den separat - hela dörren måste bytas.

TIPS! Rengör tätlisten med varmt vatten en gång varannan vecka så kommer den att hålla i många år.