Reservdelar till spis och ugn

Fungerar din spis eller ugn inte korrekt? Vi har ett brett utbud av reservdelar till spisar och ugnar. Hos oss kan du hitta de nödvändiga reservdelarna till din spis eller ugn och få den i toppskick igen

Reservdelar till Ugn och Spis

När det kommer till matlagning är ugnen och spisen hjärtat i många kök. För att hålla dessa viktiga apparater i toppskick erbjuder vi ett omfattande utbud av reservdelar och tillbehör. Oavsett om du behöver nya värmeelement till ugnen, knappar till spisen, termostater eller ugnsluckor, har vi delarna som kan hjälpa till att återställa ditt köksutrustning till optimal prestanda.

Vårt sortiment omfattar reservdelar till ett brett urval av märken, så att du kan hitta precis det du behöver för ditt specifika apparat:

Vi är här för att säkerställa att du enkelt och bekvämt kan hitta och byta ut vilken del som helst till ditt köksapparat, så att du kan fortsätta att laga dina favoritmåltider utan avbrott. Vårt mål är att hjälpa dig att underhålla och reparera dina köksapparater, så att de kan fungera effektivt i många år framöver.

Vi har alltid ett brett och omfattande utbud av reservdelar till spisar och ugnar

Det finns många olika spisar på marknaden. Därför finns det också många olika reservdelar till spisar. Till exempel behöver en gasdriven spis helt andra delar än en eldriven spis.

Här på sidan hittar du bland annat följande reservdelar till spisar:

 • Gångjärn
 • Regulatorer
 • Kylfläktar
 • Kontrollknappar
 • Fläktar
 • Brännarreservdelar
 • Bakplåt till ugn

Saknar du en specifik del som du inte hittar i vårt sortiment? Kontakta oss. Vi har tusentals reservdelar på vårt lager, och nya delar kommer in hela tiden.

Detta gäller oavsett om du har en Voss-spis/ugn, Siemens, Blomberg, Whirlpool eller något helt annat märke

Hur hittar du reservdelar som passar till din ugn eller spis?

Först och främst måste du ta reda på vilken reservdel du behöver till din spis. När du har klargjort det måste du sedan hitta den specifika reservdelen som passar till just din spis.

Men hur gör du det?

Är det svårt att byta reservdelar i spisar?

Att byta ut reservdelar i spisen kan vara en ganska okomplicerad uppgift. Men det kan också vara en större utmaning.

Om du bara behöver byta knappar, lister eller ugnsljus kräver det sällan mycket tid eller erfarenhet. Om du däremot behöver byta ut värmeelement, termostater eller ugnsglas kräver det lite mer tålamod och forskning.

På vår självhjälpsida kan du hitta videoguider som hjälper dig genom processen. På sidan hittar du också expertråd om hur du kan underhålla och reparera din spis eller ugn.

Hitta typeskylten på din spis

Du ska leta efter en fyrkantig skylt på din spis som kallas för ett typeskylt. På typeskylten finns olika uppgifter om din spis.

Typeskylten finns vanligtvis på sidan av spisen, i dörrkanten eller längst ned i förvaringsskuffen. Du hittar bland annat ett modellnummer (ibland kallat produktnummer) som du kommer att behöva.

Sök efter modellnumret i vår sökfunktion

Ange modellnumret som du hittar på typeskylten i vår sökfunktion. Då visas endast reservdelar som passar exakt till din spis. På detta sätt kan du vara säker på att du får en reservdel som passar din spis eller ugn.

På Vitvarordelar.se erbjuder vi 365 dagars returrätt. Om du råkar beställa fel reservdel kan du alltid kontakta oss och returnera reservdelen. På så sätt undviker du att slösa pengar på en reservdel du inte kommer att använda

Därför fungerar din ugn eller spis inte längre

Det kan finnas många orsaker till att din ugn eller spis har slutat fungera.

En spis består av många olika delar, och de måste alla samarbeta. Om en del är defekt slutar vanligtvis de andra delarna att fungera, för att förhindra farliga situationer.

Din spis kan ha slutat fungera på grund av följande orsaker:

 1. Ugnsöverhettning och avstängning.
 2. Ett värmeelement är defekt.
 3. Problem med strömförsörjningen.
 4. Termostat- eller energiregleringen är defekt.
 5. Gångjärnen på ugnsluckan är slitna eller skadade.

Innan du börjar felsöka din spis är det mycket viktigt att du kopplar ifrån strömförsörjningen. Om du har en gasugn bör du kontakta en auktoriserad VVS-installatör om dysor eller andra gasrelaterade reservdelar måste bytas ut.

Kolla i bruksanvisningen eller guiden som medföljer innan du börjar beställa reservdelar till din spis. Ibland kan lösningen finnas där.

På vår självhjälpsida kan du utföra felsökning och få vägledning till exakt den reservdel du behöver.

Köp reservdelar till din spis på Vitvarordelar.se

Hos Vitvarordelar.se erbjuder vi leverans inom 2-3 dagar, 365 dagars returrätt och trygga köp. Vårt kunniga team arbetar hårt varje dag för att erbjuda dig bästa möjliga service.

Skicka ett mejl till support@reservedele.nu om du har frågor eller speciella önskemål gällande reservdelar.