Kolfilter och filter till köksfläkt

Fettfiltret i din köksfläkt har en viktig uppgift; den förhindrar nämligen matos och fett från att följa med upp i rören när ventilationen är igång.

Här på sidan hittar du fettfilter till ett stort antal olika köksfläktar. Om ditt filter har blivit för slitet och omöjligt att rengöra, är det dags att byta till ett nytt. Om du har en köksfläkt med återcirkulation, finns det också ett kolfilter som bör bytas med jämna mellanrum

Sortera efter

Filterbredd

Filterlängd

Filtertjocklek

Funktion

Material

Typ

Fabrikat

12 av 188 produkter
Läs in fler produkter

När är det dags att byta filtret i din köksfläkt?

Ett vanligt fettfilter behöver i grund och botten inte bytas ut särskilt ofta, eftersom de flesta moderna köksfläktar är utrustade med hållbara metallfilter. Genom att regelbundet rengöra filtret kan det gå flera år innan det behöver bytas. Men om det gamla fettfiltret har blivit så smutsigt att även en noggrann rengöring inte räcker, kan det vara dags att byta ut det.

Ett tecken på att det är dags att byta ut filtret är att fläkten har svårt att suga, även efter rengöring.

Kolfilter är något helt annat - de används i köksfläktar med recirkulation, som inte har en utblåsning utan istället renar luften med ett filter och släpper tillbaka den i rummet. Kolfilter bör bytas ut med jämna mellanrum, och du kan hitta information om när i köksfläktens användarmanual

Hitta snabbt och enkelt rätt filter till din köksfläkt

Om du är osäker på vilket fettfilter eller kolfilter du behöver till din köksfläkt, finns det goda råd att hämta hos oss. Börja med att hitta typskylten där du kan läsa av köksfläktens modellnummer. Du hittar den oftast inne i själva köksfläkten, precis ovanför filtret.

När du har hittat modellnumret, skriver du helt enkelt in det i sökfältet högst upp på sidan. Då hittar du alla reservdelar, inklusive fettfilter och eventuella kolfilter, som passar just din köksfläkt. Det blir knappast enklare, och du behöver absolut inte vara någon expert på köksfläktfiltren för att köpa rätt modell.

Ett universalfettfilter till köksfläkten är lätt att anpassa

 Universal-fettfilter har den stora fördelen att de kan anpassas till många olika typer av köksfläktar. Om du har svårt att hitta rätt filter till din köksfläkt kan du använda ett universalfilter. Det fungerar helt enkelt genom att du klipper filtret till rätt storlek. Denna typ av filter är vanligtvis tillverkade av filt, polyester eller liknande material och är därför engångsfilter som inte går att rengöra.

Några universalfilter finns även med en indikator, vilket innebär att de ändrar färg när det är dags att byta ut dem mot ett nytt filter

Köp filter till köksfläkten hos Vitvarordelar.se

När du köper ditt nya köksfläktfilter hos oss, får du det levererat redan 2-3 dagar efter att du har genomfört din beställning. Du får också en returrätt på 365 dagar.

Om du behöver hjälp är du välkommen att skicka en e-post till support@vitvarordelar.se
Vi finns här för att hjälpa dig