Filter till Genvex ventilationssystem

Genvex är en erkänd dansk tillverkare av ventilationsanläggningar och filter för både företags- och privatkunder. De optimerar ständigt sina produkter med fokus på energieffektivitet, hållbarhet och inomhusklimat. Om du känner till din modell kan du enkelt hitta det lämpliga filtret till din Genvex-anläggning här på sidan

Det är lätt att byta filter i din Genvex-ventilationssystem

Du kan med lugn i sinnet köpa och byta ditt filter till Genvex själv – det finns ingen anledning att anlita en professionell för uppgiften, för det är ganska enkelt. De vanligaste typerna av filter är mattfilter och panelfilter, och båda hittar du här på vitvarordelar.se Vilken typ du behöver beror på vilken modell din ventilationsanläggning är

Byte av Genvex-panelfilter

Panelfilter kännetecknas av att själva filtret är monterat i en fast ram. Här är en ram av papp numera det vanligaste, eftersom det både är en miljövänlig och billig lösning. När du ska byta ett filter av den här typen i din Genvex-anläggning behöver du bara stänga av anläggningen, öppna luckan, ta ut det gamla filtret och sätta in det nya. Därefter är det bara att slå på anläggningen, och då rullar det igen som smort. På filtret finns en pil som ska peka in mot korsväxlaren – och om du ändå är osäker behöver du bara komma ihåg att lägga märke till hur det gamla filtret är riktat innan du tar ut det.

Filter till Genvex-ventilationssytem– hur fin ska det vara?

I vårt sortiment av filter till Genvex hittar du två olika typer:

Standardfilter
Pollenfilter

Ett standardfilter benämns också G4, och det kan fånga upp dammpartiklar som är så stora att de kan ses med blotta ögat. Ett Genvex-filter av den här typen kan monteras både i utsuget och insuget – men om du vill ha en inomhusmiljö som också är fri från ännu mindre partiklar, bör du leta efter ett pollenfilter för insuget.

Pollenfilter benämns också F7. De kallas just pollenfilter eftersom de kan fånga upp så små partiklar som pollen som virvlar runt i luften. Om det finns allergiker i hushållet är det därför en bra idé att använda ett pollenfilter för insuget – och gärna året runt. Många som inte är så hårt drabbade av allergier väljer att använda ett pollenfilter under sommarhalvåret och ett standardfilter under vinterhalvåret

Hur ofta behöver du byta filter till din Genvex-anläggning?

Ett vanligt standardfilter bör bytas var 3:e till 4:e månad. Om du är orolig för att glömma det har många ventilationssystem en alarmfunktion som påminner dig om att byta filter med fasta intervaller. Pollenfilter bör bytas ungefär var 6:e månad – om du bara planerar att använda det under sommarhalvåret stämmer det överens med ett enda filter.


När tillverkaren rekommenderar regelbundet byte av Genvex-filter är det inte bara en smart försäljningstaktik. Om du låter bli att byta filter kan det få flera oönskade konsekvenser. För det första försämras inomhusklimatet i ditt hem eftersom systemet fungerar mindre effektivt. För det andra använder det extra energi för att dra luft genom de dammiga filtren – och för det tredje finns risken att systemet helt enkelt tar skada eller överhettar på grund av överansträngningen det har utsatts för.

Köp ditt filter till Genvex hos Vitvarordelar.se

Handlar du hos oss, garanterar vi alltid bra priser och blixtsnabb leverans så att du kan byta ditt Genvex-filter snabbt. Har du frågor om våra filter? Du är naturligtvis välkommen att kontakta oss per telefon eller e-post. Skicka ett mejl till support@vitvarordelar.se

Ledande inom Genvex

På vitvarordelar.se är vårt mål att vara ledande experter och återförsäljare av filter till Genvex-ventilationsanläggningar. Vi erbjuder ett stort urval av kvalitetsfilter med hög effektivitet, så att du kan vara säker på att få rätt filter till din Genvex-ventilationsanläggning.

Vi har ett brett utbud av filter från ledande tillverkare, så du kan vara säker på att få endast de bästa filtren. Våra filter är utformade för att fånga damm, hår, fjäll, pollen, rök och lukt, så du kan vara säker på att få optimal luftkvalitet.

Vi förstår vikten av att få filtret snabbt så att du kan få din ventilation att fungera igen. Därför erbjuder vi snabb leverans så att du kan få ditt nya filter levererat direkt till dörren inom några dagar.

Vi är stolta över att erbjuda våra kunder prisgaranti. Vi är övertygade om att vi har de bästa priserna på filter till ventilationsanläggningar, och om du hittar ett bättre erbjudande någon annanstans, matchar vi priset.

Så om du letar efter ett nytt filter till din ventilationsanläggning är reservedele.nu platsen för dig. Med vår prisgaranti, stora utbud och snabba leveranser kan du vara säker på att få rätt filter till det bästa priset